You are here:  Home  /   Da Broadway inntok Sagene

Da Broadway inntok Sagene

September 5, 2012

På lørdag var det kjempestemning da ”The 25th Annual Putnam County Spelling Bee” hadde norgespremiere på Sagene festivitetshus.

Det var stinn brakke da ni musikalartister inntok scenen på det ærverdige lokalet i går. Over ett år med planlegging, snekring, casting, vasking og papirarbeid var historie, og forestillingen kunne endelig se dagens lys. Til tonene fra et fantastisk band, sang og spilte de ni artistene seg inn i hjertene til publikum. Øyvind Blunck var på plass og fikk se datteren Christel Blunck i rollen som den lett nevrotiske, men politisk oppegående Lillian Eekoggyldenløv.

Jeg lo og jeg gråt gjennom hele forestillingen. Dette var stor komikk og et vel gjennomført prosjekt. Artistene har all grunn til å være stolt. – Øyvind Blunck

Stavekonkurranse

Musikalen er lagt til en fiktiv stavekonkurranse lagt til norske forhold og døpt om til Oslo bys stavekonkurranse. Barna har lokal forankring og har alle vunnet sin lokale bydelsfinale før de deltar i byfinalen. Gjennom 1 time og 40 minutter, får publikum stifte bekjentskap med tydelige karakterer. Dessuten så har publikum muligheten til å måle krefter med de intelligente barna.

– Det gir en uforutsigbarhet som gir nerve til forestillingen, man vet aldri hva slags publikummere man får opp på scenen, og hvordan de vil prestere, sier Andreas Preus Efskin. Han spiller viserektor Dennis Barth, én av tre voksne som passer på at alt går riktig for seg.

Få forestillinger

Det er skuespiller gruppen, ”Kulturpotetene”, som har satt sammen denne musikalen, og alt er gjort på eget initiativ. Den strålende premieren har gitt mersmak, og det kan bli aktuelt å gjøre andre musikaler på samme måte.

”Spelling Bee” spiller kun fem forestillinger til. 2., 8., 9., 15. og 16. september. Aleksander Erichsen, skuespiller og produsent ser likevel ekstraforestillinger blinke i det fjerne.

– Hvis billettsalget er godt og ordet sprer seg, har vi mulighet til å spille to ekstraforestillinger, og det hadde jo vært perfekt. Vi ønsker at dette blir en forestilling som setter spor etter seg.


Bestill billetter og les mer på www.spellingbee.no


  • Er det EN forestilling du bør få med deg denne høsten er det humormusikalen Spelling Bee! R-Å-T-T

    Kine Syvertsen
  • Spelling Bee er både skuespillmessig og sangmessig episk!

    Karoline Heldal-Lund
  • Jeg lo og jeg gråt gjennom hele forestillingen. Dette var stor komikk og et vel gjennomført prosjekt.

    Øyvind Blunck